Bez nasilja, molim!

Još jedna priča o prevenciji nasilja u školi

O blogu

Stranice i članci ovog bloga posvećeni su radu Tima za zaštitu učenika od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja u Tehničkoj školi u Užicu. Poseban akcenat biće stavljen na  aktivnosti koje se u školi preduzimaju u cilju prevencije nasilja.

Učenici, roditelji i zaposleni koji čine ovaj tim ulažu veliki napor da razmotre uočene oblike nasilja u školi i da planiraju interventne i preventivne aktivnosti. U svom radu rukovode se zakonima, pravilnicima i  priručnicima koji su doneti od strane nadležnih organa, ali i primerima dobre prakse.

Kada se nasilje dogodi, požar je već izbio! Šta učiniti da se nasilje u našem okruženju smanji i na koji način možemo pomoći učenicima da razvijaju nenasilne oblike komunikacije i zdrave stilove života?

U okviru ovog bloga biće reči i o sledećim pitanjima: Šta je nasilje, a šta nije? Ko je nasilnik, a ko žrtva? Sa kim sarađujemo i sa kim možemo sarađivati? Koje su to aktivnosti kojima bi učenici želeli da se bave i kakva su njihova razmišljanja o nasilju koje uočavaju oko sebe?

Svi bismo želeli da nam svakodnevni život u školi bude prijatniji, stoga bi trebalo da  svi  tome i doprinesemo.

Ovaj blog je nastao u okviru seminara Blog, Tviter i Fejsbuk u nastavi, oktobra meseca 2011. godine. Blog je pokrenula Jelena Pavlović, diplomirani psiholog, pomoćnica direktora i članica školskog Tima za zaštitu učenika od nasilja. Ponovo o blogu…

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: