Bez nasilja, molim!

Još jedna priča o prevenciji nasilja u školi

Roditelji na dežurstvu u školi

Savet roditelja Tehničke škole u Užicu analizirao je realizaciju zajedničkih aktivnosti učenika, roditelja i nastavnika u školi. Jedna od njih je bila i zajedničko dežurstvo koje je organizovano na predlog Tima za zaštitu učenika od nasilja.

Na osnovu dosadašnjih iskustava Tim je procenio da je period pred novogodišnje praznike veoma kritičan kada je u pitanju bezbednost učenika i zaposlenih, posebno zbog upotrebe petardi. Osnovna ideja je bila da će  tokom zajedničkog dežurstva roditelji steći realnu sliku o svim problemima i izazovima sa kojima se srećemo u školi u ovom predprazničkom raspoloženju, a samo dežurstvo je odlična prilika da se bolje upoznamo i sagledamo bezbednosnu situaciju sa različitih aspekata.

Savet roditelja doneo je odluku da u decembru 2011. godine, pred novogodišnje praznike i raspust, u period od 26. do 30. decembra 2011. godine,  zajedno sa Učeničkim parlamentom  i nastavnicima u školi dežuraju i predstavnici roditelja.

Zajednička akcija roditelja, učenika, nastavnika i članova Tima za zaštitu učenika od nasilja je doprinela da se u školi svi osećamo sigurnije i bezbednije. U ovoj akciji učestvovalo je sedamnaest roditelja i deset učenika.

Roditelji su rekli da im je to bilo veoma značajno iskustvo i odlična prilika da se bolje upoznaju sa organizacijom rada u školi, sa nastavnicima i svim zaposlenima. Izneli su svoja zapažanja i dali nove predloge, tako da ćemo ovakve aktivnosti nastaviti i ubuduće.

Single Post Navigation

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: